FAQ hero banner

Veelgestelde vragen

@alle resultaten

Is glaswol gevaarlijk om te verwerken?

Nee, minerale wol is niet schadelijk voor de gezondheid. De vezels van minerale wol kunnen door het eigen lichaam worden afgebroken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld asbest waar minerale wol vaak mee wordt vergeleken. Het kan wel zo zijn dat de vezels van de minerale wol kunnen irriteren aan de luchtwegen of de huid. Daarom adviseren wij een mondkapje, handschoenen, huid bedekkende kleding en een veiligheidsbril toe te passen tijdens de verwerking. Indien vezels op de huid irritatie veroorzaken, dan de huid met koud water afspoelen.

Lees verder

Heb ik recht op subsidie?

Ook voor 2023 zijn er weer subsidiemogelijkheden voor het isoleren van uw woning. Kijk voor de actuele subsidiemogelijkheden op de website van RVO.nl.

Lees verder

Is Isover inblaaswol veilig voor de gezondheid van mens en dier?

Ja. Isover glaswol is:

  • Veilig in toepassing en gebruik;
  • ...

Lees verder

Hoe duurzaam is Isover inblaaswol?

Als grondstof voor Isover Insulsafe Cavity maakt Isover gebruik van gerecycled glas (tot wel 70%). Isover is zelfs de eerste fabrikant met een KIWA certificaat en waarborgt...

Lees verder

Trekt Isover inblaaswol ongedierte aan?

Nee, Isover inblaaswol (Isover Insulsafe Cavity) is geen voedingsbodem voor ongedierte en is bovendien rotvrij.

Lees verder

Kan Isover inblaaswol vocht opnemen?

Nee. Isover inblaaswol is waterafstotend, niet hygroscopisch (trekt geen water aan) en is niet capillair (zuigt geen water op). Isover inblaaswol blijft in de spouw dus zijn isolerende werking houden.

Lees verder

Is Isover inblaaswol brandbaar?

Nee, Isover inblaaswol (Isover Insulsafe Cavity) is onbrandbaar. Het valt in de beste klasse A1 volgens EN 13501-1 en draagt dus niet bij aan de verspreiding van brand.  

Lees verder

Draagt Isover inblaaswol ook bij aan een betere geluidsisolatie?

Als u uw spouwmuur laat na-isoleren met glaswolvlokken, zult u ook profiteren van een betere geluidsisolatie. Glaswol is namelijk een flexibel product wat geluid absorbeert...

Lees verder

Zakt glaswol isolatie in?

Eenmaal aangebracht in de spouw zakt de glaswol niet in en blijft dus goed verdeeld over de gehele spouw. Door het speciale boorpatroon en de correct ingestelde machine wordt de geëiste dichtheid gerealiseerd en ontstaat er een blijvende deken van glaswolisolatie. 

Lees verder