Hero Image
Termical is het rekenprogramma van ISOVER om geavanceerde Rc-berekeningen te maken
Alles over isoleren
2 min

Technisch advies

Heeft u technische vragen? Dan kunt u contact opnemen met de Isover Helpdesk. Zij kunnen u helpen om de meest voorkomende vraagstukken op te lossen. Daarnaast geeft ons buitendienst team van Sales Engineers en Accountmanagers u graag een advies op maat over de toepassing van Isover producten. Onze Technical Engineers kunnen u helpen met al uw bouwfysische vragen over isoleren, koudebruggen, luchtdicht bouwen, duurzaamheid en passief bouwen.

Tools

Met het rekenprogramma Termical kunt u op eenvoudige wijze thermische berekeningen (Rc-waarden) maken voor verschillende bouwconstructies zoals gevels, daken, etc. 

De Isover bestekservice en complete STABU bestekteksten van de Isover producten en hun toepassing zijn beschikbaar op deze website.

Wat doet Isover Termical?

Mocht u niet bekend zijn met Termical en zitten te springen om een handige rekentool, dan heeft Isover goed nieuws. Isover Termical biedt u de mogelijkheid zelfstandig thermische berekeningen te doen volgende de in Nederland geldende isolatienormen (NTA 8800).

Het programma berekent de Rc-waarden én de U-waarden voor de meest voorkomende bouwconstructies, waarbij Isover producten worden toegepast.

Denk daarbij aan bouwconstructies voor gevels, daken en vloeren zoals;

  • Spouwmuren
  • Binnenblad steen met gevelbekleding
  • Prefab hellende daken

Let op: het rekenprogramma bestaat er voor de NEN 7120 en de NTA 8800. Vergis u dus niet met welk programma u bezig bent.