Isolatie van een uitbouw
In sommige situaties is het vergroten van een huidige woning een meer gewenste oplossing dan verhuizen. In zo'n geval kan een uitbouw de ideale oplossing zijn. Het vloeroppervlak wordt vergroot en het biedt de mogelijkheid om opnieuw naar de indeling van de woning te kijken.
Bij het plaatsen van een uitbouw is isolatie van groot belang om warmteverlies en geluidsoverlast van buiten te voorkomen. ISOVER biedt diverse oplossingen om een uitbouw te isoleren en zo het wooncomfort te verhogen.
Voordelen
Hoe een uitbouw opgebouwd wordt, is afhankelijk van een aantal factoren. Een daarvan is hoeveel ruimte je hebt en of je er goed bij kunt. Bij een vrijstaande woning is het makkelijker om een muur te metselen dan bij een tussenwoning waarvan beide buren al een uitbouw hebben. Met andere woorden, soms werk je van binnen naar buiten en soms van buiten naar binnen.
Houtskeletbouw gevel
Een veel toegepaste constructie voor een uitbouw, is een houtskeletbouw gevel. Daarbij kan van zowel binnenuit als buitenaf de isolatie worden aangebracht. Het grote voordeel is dat dit een relatief lichte constructie is, die weinig ruimte kost. Om de ruimte nog meer beperkt te houden kan worden gekozen om tussen de stijlen te isoleren met de ISOVER Systemroll 1000. Deze rol heeft een uitstekende isolatiewaarde en kan vanwege de flexibiliteit goed tussen de stijlen worden aangebracht. Breng aan de binnenzijde van de gevel dampregulerende ISOVER VARIO® KM Duplex UV klimaatfolie aan en het geheel is klaar om te voorzien van de HABITO® gipsplaat.
Kalkzandsteen
Een andere mogelijkheid is een opbouw met kalkzandsteen. Daarbij wordt van binnen naar buiten gewerkt. Omdat de opbouw van buitenaf toegankelijk is, kan worden gekozen voor het metselen van het buitenspouwblad. Om zoveel mogelijk ruimte te behouden, kan worden gekozen voor ISOVER Multimax 30 Ultra, de best isolerende minerale wol plaat met blijvende intrinsieke eigenschappen.