Hero Image
Hero whitepaper toekomstbestendig isoleren
2 min

Nieuw: Whitepaper Toekomstbestendig isoleren

MPG, PPI, MKI, LCA... Duurzaam bouwen: snap jij het?

Duurzaam en circulair bouwen wordt steeds belangrijker! Opdrachtgevers vragen erom. De overheid stuurt middels wet- en regelgeving en subsidies in een duurzame richting. Ondertussen vliegen de afkortingen en nieuwe termen je om de oren. Want wat is duurzaamheid in de bouw nu eigenlijk? En hoe pas je het toe in jouw project?

Je kunt kijken naar de MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) van een gebouw door middel van de schaduwkosten van alle bouwmaterialen. Of focus je specifiek op één onderdeel van duurzaamheid, zoals de CO2-uitstoot in de Paris Proof Indicator? Er zijn verschillende methodes om de duurzaamheid van een bouwmateriaal, zoals isolatie, of bouwmethode te bepalen.

Onderwerpen in het whitepaper

Het whitepaper Toekomstbestendig isoleren geeft antwoord op diverse vragen over verduurzamen. Dit kennisdocument geeft bijvoorbeeld inzicht in de MilieuPrestatie Gebouwen (MPG). Sinds 2012 is de MPG bij elke aanvraag voor een omgevingsvergunning verplicht. Het geeft aan wat de milieubelasting is van materialen die in een gebouw worden toegepast. De komende jaren verandert de MPG. En dit heeft invloed op de materiaalkeuze en bouwmethode.

Andere onderwerpen: 

  • Wat is een LCA? En hoe bepaal je de schaduwprijs?
  • Hoe vergelijk je isolatieproducten en bouwmethoden met elkaar?
  • Welke rol speelt het ontwerp? Em wat is de impact van installaties?
  • En nog veel meer... 

Dus wil jij alles weten over duurzaam en circulair bouwen met verschillende bouwmaterialen en -methoden? Download dan nu gratis het whitepaper.