Hero Image
Friendly glass wool voor de renovatiemarkt
3 minutes min

Isover Comfortpanel, Renopan en Isocomfort vernieuwd!

Isover Comfortpanel, Renopan en Isocomfort zijn vernieuwd. Deze producten voor de renovatiemarkt behoren vanaf nu tot het Isover Friendly glass wool assortiment. Ze zijn vervaardigd uit gerecycled materiaal en met een natuurlijke binder. Deze duurzame producten voelen zachter aan wat voor extra verwerkingscomfort zorgt. Een mooie eigenschap is dat ze steviger zijn en toch flexibel, zodat het aanbrengen van het isolatiemateriaal nog makkelijker gaat. En dat voelt goed!

Nieuwe verpakking

De vernieuwde Isover Comfortpanel, Renopan en Isocomfort zijn herkenbaar aan een frisse, vernieuwde verpakking en het isolatiemateriaal zelf is lichter van kleur. Naast deze producten behoren ook het gehele Isover Systemroll-assortiment en Sonepanel tot het Friendly glass wool assortiment. 
 

comfortpanel nieuwe verpakking

Isover Comfortpanel verbeterde lambdawaarde

Met het vernieuwen van Isover Comfortpanel is er een extra pluspunt voor dit isolatieproduct gerealiseerd. Het heeft een lagere lambdawaarde gekregen en daarmee een hogere Rd-waarde. De lambdawaarde laat zien wat de mate van warmtegeleiding is van het isolatiemateriaal. Hoe hoger de waarde, hoe beter dat de warmte geleid wordt. Dit betekent dat het materiaal dan minder goed isoleert. Met het verlagen van de lambdawaarde van Isover Comfortpanel heeft het een verbeterde isolatiewaarde gekregen, doordat er nu nog minder warmte verloren gaat.
 

Stap voorwaarts in verduurzamen

In Nederland zijn we volop aan het verduurzamen. In 2030 moet de uitstoot van broeikasgassen in Nederland gehalveerd zijn vergeleken met 1990. Voor de gebouwde omgeving is afgesproken dat in 2050, 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen in Nederland energieneutraal moeten zijn. 

“Hier werken we binnen Saint-Gobain, moederbedrijf van Isover, ook hard aan. Zo moeten alle bedrijven die bij Saint-Gobain horen, wereldwijd, in 2050 klimaatneutraal zijn. Bij Isover staan we hier ook voor de volle 100% achter en willen we een bijdrage leveren aan ieders welzijn door met passie een comfortabele, duurzame en gezonde leefomgeving te creëren,” vertelt Mark van Houten, commercieel directeur van Isover. “We zijn heel bewust bezig om onze bijdragen te leveren aan het beter bouwen voor mens en natuur. We lopen niet voor niks voorop op het gebied van duurzaam en innovatief bouwen. Alleen zo kunnen we de impact op onze planeet verbeteren. Niet voor niets is het doel van Saint-Gobain “Making the world a better home”.”

”Binnen onze gehele organisatie zie je dat er een grote focus is op een reductie van de CO2 –uitstoot, circulariteit en gezondheid & welzijn. De vernieuwde producten die behoren tot het Friendly glass wool assortiment zijn hier ook onderdeel van. Met de inzet van een natuurlijke binder en gerecycled materiaal zetten we weer een grote stap voorwaarts om Nederland verder te verduurzamen op een comfortabele manier. Deze productvernieuwingen zijn een prestatie wat we als organisatie echt met zijn allen gerealiseerd hebben. Iets waar ik enorm trots op ben.”