naar boven
naar boven

Gegarandeerde prestaties in de spouwmuur met ISOVER glaswol

Hoe goed de geplande thermische schil ook is, het eindresultaat valt of staat met de uitvoeringskwaliteit. Dat de daadwerkelijk uitgevoerde isolatiewerkzaamheden van grote invloed zijn op de uiteindelijke isolatiewaarde blijkt uit het 'Vergelijkend onderzoek thermische prestatie van twee isolatiematerialen' van BDA (2013). Dit laat zien dat als slechts 1% van het geveloppervlak een open naad is, dit de Rc-waarde in de praktijk al met 36% vermindert.


36%

vermindering Rc-waarde door kieren en naden?

spouwzaken infrarood

Als er te veel kieren en naden in het geïsoleerde oppervlak zijn, dan komt een geplande Rc van 5,0 in de praktijk uit op minder dan 3,5 m².K/W! Het risico van 1% wordt al snel gelopen bij aansluitingen rondom een kozijn. Door de flexibele ISOVER glaswol op overmaat rondom het kozijn aan te brengen, is dit risico eenvoudig te vermijden. U beperkt hiermee de risico's van kieren en naden zo veel mogelijk.


50%

vermindering Rc-waarde door een valse spouw?

Als de isolatie niet goed aansluit op het binnenspouwblad ontstaat het risico op een valse spouw. Een valse spouw van 5 mm of meer resulteert in een vermindering van de isolatiewaarde van maar liefst 50%, concludeert Nieman in het 'Onderzoek hoogwaardige thermische schil' in opdracht van het Lente-akkoord (2013). ISOVER glaswol vormt zich eenvoudig om onregelmatigheden in de spouw, zodat u dit risico kunt vermijden.

Kies voor bouwkwaliteit!

Met ISOVER glaswol kunt u de Rc-waarde van de tekentafel ook in de praktijk kunt garanderen! De keuze voor zachte isolatie in de spouwmuur is dan ook een keuze voor een goede bouwkwaliteit.

Behaalt u de beoogde Rc ook in de praktijk?

Goede isolatie hangt af van een vakkundige uitvoering. ISOVER helpt op de bouwplaats met:

  • toolbox-presentaties
  • controle isolatiewerkzaamheden


Bel mij

6x garantie op spouwisolatie

ISOVER garandeert met haar 6-sterren garantie blijvende topprestaties voor haar spouwmuurisolatie voor een periode van 10 jaar.
Meer informatie

ISOVER Spouwzaken

Doe de Spouwcheck

Slaagt uw spouwmuur voor de praktijktest?

Welk isolatiemateriaal past u toe in de spouwmuur?


ISOVER glaswol

Harde isolatie zoals PIR of resol

U kiest hiermee voor bouwkwaliteit

De flexibele eigenschappen van ISOVER glaswol zorgen namelijk voor goede aansluitingen. Het risico van nadelige kieren en naden wordt hierdoor zo veel mogelijk beperkt. Zo kunt u de geplande Rc-waarde ook in de praktijk garanderen.

Ga naar de volledige spouwcheck

Pas op voor kieren en naden

Onderzoek (BDA 2013) toont aan dat als slechts 1% van het geveloppervlak een open naad is, dit de Rc-waarde in de praktijk al met 36% vermindert! Een geplande Rc van 5,0 komt dan in de praktijk uit op minder dan 3,5 m².K/W en voldoet daarmee niet meer aan het bouwbesluit.

Ga naar de volledige spouwcheck

Aandacht voor bouwkwaliteit


Afspelen

Valse spouw

#1

Valse Spouw

Een valse spouw tussen het binnenspouwblad en de isolatie vermindert de isolatiewaarde met 50%.

Afspelen

Naad

#2

Valse Spouw

Een naad van 10 mm tussen twee isolatieplaten vermindert de isolatiewaarde met 36%.

Afspelen

Kozijn

#3

Valse Spouw

Een slechte aansluiting van isolatie op een kozijn kan zowel een valse spouw als een naad veroorzaken.

Spouwzaken actueel

Isover Spouwzaken

Wet Kwaliteitsborging legt bewijsvoering bij aannemer

Op 14 mei 2019 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel Kwaliteitsborging voor het bouwen aangenomen. Dit betekent dat de wet, nu definitief van kracht wordt.Lees meer

7 aandachtspunten voor de spouw video

7 aandachtspunten voor de spouwmuur

Energiezuinig bouwen begint altijd met een goede thermische schil. Met deze 7 aandachtspunten levert u altijd een goed geïsoleerde spouwmuur op. Bekijk de video

Whitepaper downloaden

Whitepaper ‘Optimalisering van bouwkwaliteit in de spouw’

Bouwkwaliteit wordt steeds belangrijker bij nieuwe wetgeving, zoals BENG en de verwachte Wet kwaliteitsborging (Wkb). Hoe dat zit? Download ons gratis whitepaper

ISOVER Spouwzaken

Download referentiedetails

ISOVER heeft 60 verschillende referentiedetails voor gevel en dak uitgewerkt. U kunt deze gratis downloaden als pdf- of dwg-bestand.