naar boven
naar boven

Multimax 31 Ultra maakt energiezuinige woningen betaalbaar

Nieuwbouwwoningen dreigen onbetaalbaar te worden. Dit komt enerzijds door nieuwe regelgeving; we zijn op weg naar een bijna energieneutraal gebouwde omgeving (BENG dus) en moeten van het aardgas af. Daarnaast stijgen de kosten van materialen en arbeid. Zijn er slimme oplossingen waardoor woningen energiezuiniger én betaalbaar zijn?

Voor betaalbare woningen moeten we naar het geheel kijkenDe materiaalkeuze die voor de hand ligt, is niet altijd de beste keuze. Soms zijn materiaalkosten lager, maar de verwerkingstijd vele malen hoger. Of is de energieprestatie bij verschillende materialen gelijk, maar het verschil in milieu-impact groot. Kijken naar het geheel is dus belangrijk bij betaalbaar bouwen.

Ook wij hebben dat gedaan en concludeerden dat aan ons spouwassortiment nog iets ontbrak. Namelijk een optimale combinatie van hoogwaardig, slank én prijsbewust isoleren. Onze nieuwe ISOVER Multimax 31 Ultra heeft het állemaal en is daarmee een voordelig alternatief voor harde spouwmuurisolatie, zoals PIR.

Lees meer en vraag een monster aanISOVER Spouwcheck-app helpt bouwers met borgen van kwaliteit

De Wet kwaliteitsborging (Wkb) treedt vanaf 2021 in werking. Volgens deze nieuwe wet zullen bouwers moeten aantonen dat het bouwwerk aan de regelgeving voldoet, zowel op papier als in de praktijk.

Kwaliteit spouwmuurisolatie gegarandeerd én gedocumenteerd

Spouwmuurisolatie is bij oplevering van een bouwwerk onzichtbaar, maar daarom niet minder belangrijk. Júist niet, want herstellen kost veel tijd en geld. Om bouwers te helpen kwaliteit te garanderen én te documenteren heeft ISOVER een speciale app ontwikkeld: de Spouwcheck-app. Een handige tool voor opdrachtgevers, aannemers, architecten en kwaliteitsborgers om de kwaliteit van het bouwproces te garanderen.

Meer weten over hoe eenvoudig de Spouwcheck-app werkt? Of direct aan de slag? Lees snel verder

Verhalen uit de praktijk


Afspelen

Erik Nijboer

#1

Valse Spouw

"Als je hogere Rc-waardes gaat kiezen, kost dat wél meer geld terwijl het weinig invloed heeft op je EPC-berekening."

Afspelen

Jan Arends

#2

Valse Spouw

"Minerale wol laat zich goed aanbrengen. We werken eigenlijk altijd met minerale wol. Dat is veel minder arbeidsintensief dan harde isolatie."

Afspelen

Naad

#3

Valse Spouw

Een naad van 10 mm tussen twee isolatieplaten vermindert de isolatiewaarde met 36%.

Spouwzaken actueel

ISOVER Spouwzaken

Wet Kwaliteitsborging legt bewijsvoering bij aannemer

Op 14 mei 2019 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel Kwaliteitsborging voor het bouwen aangenomen. Dit betekent dat de wet, nu definitief van kracht wordt.Lees meer

7 aandachtspunten voor de spouw video

7 aandachtspunten voor de spouwmuur

Energiezuinig bouwen begint altijd met een goede thermische schil. Met deze 7 aandachtspunten levert u altijd een goed geïsoleerde spouwmuur op. Bekijk de video

Whitepaper downloaden

Whitepaper ‘Optimalisering van bouwkwaliteit in de spouw’

Bouwkwaliteit wordt steeds belangrijker bij nieuwe wetgeving, zoals BENG en de verwachte Wet kwaliteitsborging (Wkb). Hoe dat zit? Download ons gratis whitepaper

ISOVER Spouwzaken

Download referentiedetails

ISOVER heeft 60 verschillende referentiedetails voor gevel en dak uitgewerkt. U kunt deze gratis downloaden als pdf- of dwg-bestand.

HARD TEGEN HARD

De bewezen voordelen van zachte isolatie ten opzichte
van harde isolatie in de spouw.

Zachte isolatie

Goede lambdawaarde

Waterafstotend

Flexibel, voorkomt kieren en naden

Laagste verwerkingskosten in de spouwmuur

Niet-brandbaar / Praktisch niet-brandbaar

Geen krimp en uitzetting

vs
ISOVER Spouwzaken

Harde isolatie

Betere lambdawaarde

Waterafstotend

Hoge drukvastheid

Niet flexibel, risico op kieren en naden

Extra verwerkingskosten in de spouwmuur

Brandbaar tot uiterst brandbaar