Spouwcheck-app header

Nieuwe wet maakt aannemer eindverantwoordelijk voor bouwkwaliteit


De Wet kwaliteitsborging (Wkb) treedt vanaf 2021 in werking. Volgens deze nieuwe wet zullen bouwers moeten aantonen dat het bouwwerk aan de regelgeving voldoet, zowel op papier als in de praktijk. De nadruk ligt bij deze nieuwe wetgeving op de borging van de kwaliteit van het opgeleverde bouwwerk.
 

 

ISOVER Spouwcheck-app helpt bouwers met borgen van kwaliteit


Spouwmuurisolatie is bij oplevering van een bouwwerk onzichtbaar, maar daarom niet minder belangrijk. Juist niet, want herstellen kost veel tijd en geld. Om bouwers te helpen kwaliteit te garanderen én te documenteren heeft Isover een speciale app ontwikkeld: de Spouwcheck-app. Een handige tool voor opdrachtgevers, aannemers, architecten en kwaliteitsborgers om de kwaliteit van het bouwproces te garanderen.

Aan de hand van geüploade verwerkingsfoto's krijgt de aannemer via de app binnen 24 uur feedback op de kwaliteit door ISOVER specialisten. Pas als aan alle aandachtspunten is voldaan, wordt het isolatiewerk goedgekeurd en kan de aannemer een rapport genereren voor het gebouwdossier.

Aan de slag met de Spouwcheck-app


Bovenstaande animatievideo legt in het kort uit hoe gemakkelijk de ISOVER Spouwcheck-app werkt. Heeft u nog vragen of wilt u direct met een project aan de slag? Vul dan het formulier hieronder in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Wij helpen u graag met het borgen van kwaliteit.
U kunt zich altijd uitschrijven door in de nieuwsbrief op uitschrijven te klikken.
Ik ga ermee akkoord dat ISOVER Nederland, onderdeel van Saint-Gobain Construction Products B.V. de door mij verstrekte gegevens verwerkt en gebruikt om mijn vraag en/of opmerking te beantwoorden en mij aan te melden voor de spouwcheck-app met bijbehorende communicatie. Ik kan mijn toestemming op elk moment intrekken zoals beschreven in het Privacybeleid.