Hero Image
Thermische isolatie met glaswol bespaart veel energie
Thermisch isoleren
3 minutes min

Thermische isolatie

Een goede thermische isolatie van een huis of gebouw biedt veel voordelen, zoals een lager energieverbruik en meer comfort. De producten van ISOVER hebben uitstekende thermische eigenschappen om dergelijke resultaten te behalen.

Besparen, comfort en milieubewust

Een lage energierekening

Er kan flink op de energierekening worden bespaard. Met isolatie wordt warme (of koude) lucht veel langer vastgehouden. Zo is er minder energie nodig om een gebouw de gewenste temperatuur te laten behouden. De regel hierbij is: hoe dikker de isolatie, hoe beter de bescherming tegen warme of koude buitentemperaturen.

 

Optimaal comfort

Geïsoleerde woningen en gebouwen hebben een behaaglijk binnenklimaat, omdat muren, vloeren en dak aangenaam warm aanvoelen. En in de zomer blijft het binnen langer koel doordat de buitenwarmte langer wordt tegengehouden. De bewoners en gebruikers van een gebouw kunnen zo genieten van optimaal comfort.

 

Geen vocht of schimmel meer

Door een gebouw goed te isoleren stijgt de binnentemperatuur van muren, daken en vloeren, waardoor vocht- en schimmelproblemen worden vermeden. Door het specifieke productieproces van glaswol zijn de ISOVER producten blijvend waterafstotend. ISOVER producten zijn niet hygroscopisch en niet capillair, wat betekent dat ze geen vocht vasthouden en dit niet opzuigen. De producten zijn daarnaast volledig dampdoorlatend, zodat geen condensatie in het materiaal optreedt.

 

Positieve bijdrage aan de bescherming van het milieu

Door een woning of gebouw goed te isoleren, verbruikt het minder fossiele brandstoffen en worden er daardoor minder schadelijke afvalstoffen uitgestoten, zoals CO2. Een goed geïsoleerd gebouw draagt daarmee bij aan een vermindering van de opwarming van de aarde.

Waarom isoleert ISOVER glaswol zo goed?

ISOVER glaswol bestaat uit lange, dunne glaswolvezels. Samengevoegd in deken- of plaatvorm hebben de ISOVER glaswolproducten uitstekende warmte-isolerende eigenschappen. Tussen de vezels wordt namelijk een maximum aan stilstaande lucht vastgehouden. Deze stilstaande lucht zorgt voor het warmte-isolerende vermogen. Omdat glaswol is gevuld met lucht en niet met een drijfgas, zal de isolatiewaarde in de loop der jaren niet veranderen. ISOVER glaswolproducten hebben een lage warmtegeleidingcoëfficiënt (lambdawaarde of λ-waarde genoemd) en daardoor een hoge isolatiewaarde (Rdeclared). Met ISOVER glaswol kunnen daardoor hoge Rc-waarden worden gerealiseerd.

Producten en oplossingen

ISOVER innoveert voortdurend om haar producten zo energie-efficiënt mogelijk te maken. Voorbeelden hiervan zijn:

  • ISOVER Multimax 30 Ultra: best isolerende minerale wolproduct, voor spouwmuren waar een hoge isolatiewaarde vereist is, maar waar weinig spouwruimte aanwezig is.
  • ISOVER RKL-31 Façade: compleet isolatiesysteem met hoge isolatiewaarde dat door koudebrugonderbreking zorgt voor slanke, lichte en voordelige houtskeletbouwgevels.
  • ISOVER Vario® KM Duplex klimaatfolie: unieke, vochtregulerene klimaatfolie die houten constructies permanent beschermt tegen vochtproblemen.
  • ISOVER Cladipan 31 en Cladipan 31 Ultra: isolatieplaten met extra hoge isolatiewaarde voor het isoleren van metalen gevels met een vereiste Rc-waarde van 4,5 m2.K/W.