Kosten-efficiënt bouwen


Isover BENGwijzer

Hoe houden we de nieuwbouw betaalbaar?

Steeds vaker is in het nieuws te horen dat nieuwbouwwoningen onbetaalbaar zijn en dat de verwachting is dat het alleen nog maar duurder wordt. Hoe kan dit? Enerzijds door regelgeving. Nieuwbouwwoningen moeten van het aardgas af en in Nederland zijn we op weg naar een (bijna) energieneutraal gebouwde omgeving. Anderzijds stijgen de kosten van materialen en arbeid.

Zijn er slimme manieren om energiezuiniger te bouwen en tegelijkertijd de bouwkosten beheersbaar te houden? Ja!

Het begin van de oplossing

Bij de keuze van een bouwmateriaal moet er worden gekeken naar het geheel. Wat voor de hand ligt, is namelijk niet altijd de beste keuze. Want kijkt u alleen naar de materiaalkosten of ook naar de verwerkingstijd? Kundig personeel is schaars én duur. Kiest u alleen op basis van de energieprestatie of neemt u ook de milieu-impact en de prestaties op lange termijn mee? En wat betreft de energieprestatie: moet de focus op steeds hogere Rc-waarden liggen, of is een combinatie van energiebesparende maatregelen een veel duurzamere en kostenefficiënte oplossing?

Kostenefficiënt bouwen

Wilt u meer weten over kostenefficiënt bouwen? Onze Technical Engineers nemen graag contact met u op. Geen tijd voor een afspraak? Laat u dan informeren door de Isover BENGwijzer. Deze tool maakt voor u inzichtelijk hoe kostenefficiënt bepaalde maatregelen daadwerkelijk zijn. Want wat een goede investering lijkt, kan wel eens duurkoop zijn.

Isover BENGwijzer
Aldwin Dame - Technical Engineer Aldwin Dame
Technical Engineer
Aldwin Dame - Technical Engineer Dennis Aldridge
Technical Engineer

Laat u adviseren door onze Accountmanagers en Technical Engineers

Of u nu werkzaam bent in de voorbereiding, de advisering of de uitvoering, de BENG wet- en regelgeving gaat invloed hebben op uw werk. Goede details en de juiste kennis leggen de fundering voor een nauwkeurige uitvoering. Hoe u dit het beste aan kunt pakken, leggen de Technical Engineers van Isover u graag uit. De Accountmanagers geven daarnaast begeleiding op de bouwplaats door o.a. Isover Toolbox meetings.

Benieuwd wat Isover voor u kan betekenen?
Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen