Isover BENGwijzer

Wat is de Isover BENGwijzer

Om woningen niet onnodig duur te maken, maar wel duurzamer, moet een goede afweging worden gemaakt tussen verschillende maatregelen. Wat is het juiste pakket aan maatregelen, waardoor de woning wel duurzaam is én de kosten beheersbaar blijven? Op basis van een grootschalig onderzoek, heeft DGMR dit voor veel verschillende maatregelen in kaart gebracht.

Waarom

Maatregelen zoals het verhogen van de Rc-waarde in de gevel, dan wel kiezen voor een ander isolatiemateriaal, maken de woningen duur en kosten meer CO2 dan in 75 jaar wordt bespaard. Zo zal bij een tussenwoning, de extra CO2 tussen een Rc 5 met Isover glaswol en een Rc 5,5 met PIR, pas na meer dan 100 jaar zijn terugverdiend. Maar ook op het gebied van kostenbesparing is dit geen logische keuze. Zo kost een rijtussenwoning met Rc 5,5 in een PIR-oplossing ten opzichte van een Rc 5-oplossing met glaswol, ruim € 2.500 meer. Terwijl de besparing op het energieverbruik slechts € 12,76 per jaar bedraagt.

BENGwijzer starten
Kasper van Tuil - Technical Engineer Kasper van Tuil
Technical Engineer
Dennis Aldridge - Technical Engineer Dennis Aldridge
Technical Engineer

Laat u adviseren door onze Accountmanagers en Technical Engineers

Of u nu werkzaam bent in de voorbereiding, de advisering of de uitvoering, de BENG wet- en regelgeving gaat invloed hebben op uw werk. Goede details en de juiste kennis leggen de fundering voor een nauwkeurige uitvoering. Hoe u dit het beste aan kunt pakken, leggen de Technical Engineers van Isover u graag uit. De Accountmanagers geven daarnaast begeleiding op de bouwplaats door o.a. Isover Toolbox meetings.

Benieuwd wat Isover voor u kan betekenen?
Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen