Samen bouwen aan energie­neutrale woningen

BENG, de nieuwe manier van bouwen

Sinds 1 januari 2021 zijn we van de EPC overgestapt op BENG. De nieuwe regelgeving die moet zorgen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen. In Nederland gaan er drie BENG-eisen gelden voor het vaststellen van de energieprestatie van een gebouw, waar u vanaf januari 2021 aan moet voldoen bij het aanvragen van de omgevingsvergunning voor uw nieuwbouwproject.

Lees verder

Kwaliteit creëren

Energiezuinig bouwen begint met een goede thermische schil. De beste besparing van energie is nog altijd het beperken van de energiebehoefte. Wat in de ontwerpfase is opgesteld, wordt ten uitvoer gebracht op de bouwplaats en als u op voorhand over de juiste informatie beschikt, kunt u tijdens de uitvoer kwaliteit leveren.

Maar hoe zorgt u ervoor dat in tijden van verandering, kwaliteit niet uit het oog wordt verloren? Er is een groeiende vraag naar woningen en naast BENG staat ook de wet kwaliteitsborging op de planning. De wet kwaliteitsborging geeft de koper garantie, dat de eisen die in de ontwerpfase zijn bepaald, ook daadwerkelijk behaald zijn bij oplevering.

Lees verder

Duurzaamheid en BENG

Duurzaam bouwen begint al in de ontwerpfase van een project. Een combinatie van de juiste materialen en de nieuwe wetgeving kunnen daadwerkelijk een bijdrage leveren aan duurzaamheid. In 2050 moet de Nederlandse economie circulair zijn. Het houdt onder andere in dat het materiaal wat vrijkomt bij sloop, hergebruikt moet worden. Afval is plots dé nieuwe grondstof. Het is daarom dat, vanaf heden in het ontwerp van een gebouw of woning, de juiste materiaalkeuze moet worden gemaakt.

Lees verder

Kostenefficiënt bouwen

Zijn er in een alsmaar duurder wordende markt, slimme manieren om energiezuiniger te bouwen én tegelijkertijd de bouwkosten beheersbaar te houden? De prijzen van nieuwbouwwoningen zijn de afgelopen jaren alleen maar gestegen, net zoals de vraag naar woningen in de startersmarkt.

Het is een logische actie en gevolg. De wetgeving wordt aangescherpt, de kosten voor materialen en arbeid stijgen en dat moet beheersbaar blijven. Nieuwbouwwoningen moeten van het aardgas af en in Nederland zijn we op weg naar een energieneutraal gebouwde omgeving. En toch is het mogelijk.

Lees verder

ISOVER BENGwijzer

Welke bouwkundige en installatietechnische toepassingen heeft u nodig in uw bouwproject? Gebruik de ISOVER BENGwijzer en u bent in staat snel de juiste cijfers te vergelijken! Ongeacht of u het gebouw zo duurzaam óf zo kostenefficiënt mogelijk wilt realiseren. De ISOVER BENGwijzer is gebaseerd op het onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door bouwadviesbureau DGMR.

ISOVER BENGwijzer

BENG in de verschillende bouwstadia

Het behalen van de BENG-eisen is onderhevig aan de beslissingen die in de verschillende fases van een bouwproject worden genomen. Om u van de meest relevante informatie te voorzien, informeert ISOVER u graag over BENG in de verschillende fasen.

BENG voor voorschrijvers
BENG voor aannemers
Kasper van Tuil - Technical Engineer Kasper van Tuil
Technical Engineer
Dennis Aldridge - Technical Engineer Dennis Aldridge
Technical Engineer

Laat u adviseren door onze Accountmanagers en Technical Engineers

Of u nu werkzaam bent in de voorbereiding, de advisering of de uitvoering, de BENG wet- en regelgeving gaat invloed hebben op uw werk. Goede details en de juiste kennis leggen de fundering voor een nauwkeurige uitvoering. Hoe u dit het beste aan kunt pakken, leggen de Technical Engineers van ISOVER Nederland u graag uit. De Accountmanagers geven daarnaast begeleiding op de bouwplaats door o.a. ISOVER Toolbox meetings.

Benieuwd wat ISOVER voor u kan betekenen?
Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen