Metaalbouw

Metaalbouw isolatie
ISOVER isolatie voor metalen gevels is zeer geschikt voor toepassing in metalen binnendozen. Door de flexibiliteit van het isolatiemateriaal sluiten de platen naadloos op elkaar aan en wordt onnodig warmteverlies voorkomen. Bovendien zijn de isolatieplaten aan één zijde voorzien van een zaagsnede. Dit garandeert een juiste verdeling van de isolatie vóór en achter de flens, waardoor de geplande isolatiewaarde in de praktijk ook gerealiseerd wordt. Daarnaast biedt ISOVER minerale wol een uitstekende brandwerendheid en WBDBO-waarden (tot wel 240 minuten) en een goede geluidsabsorptie en geluidsisolatie.

Gerelateerde oplossingen

Technostar schema
Met ISOVER Technostar kunnen lichte scheidingswanden, voorzetwanden en gevels worden geconstrueerd met een zeer hoge geluidsisolatie, uitstekende thermische isolatie en een optimale brandveiligheid. Dit isolatiesysteem is zeer geschikt voor bioscoopcomplexen, schouwburgen, multifunctionele centra, discotheken, feestzalen en industriële gebouwen met een (zeer) hoge geluidsproductie.
Cladisol Plus Oplossing Metaalbouw
Isover heeft een unieke isolatie-oplossingen voor het thermisch, akoestisch en brandveilig isoleren van metalen traditionele 90/500 binnendozen in combinatie met afstandhouders (horizontale beplating). Met Isover Cladisol Plus kan een Rc van 4,5 m2.K/W worden behaald met 210 mm dikte in combinatie met de Cladisol Plus clips op traditionele metalen binnendozen 90/500. Het systeem is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. 
Gerelateerde producten: 

CLADIPAN 31 ULTRA

Brandveilige, thermische en akoestische isolatie van metalen gevels. Speciaal voor de nieuwe isolatie-eisen is Isover Cladipan 31 Ultra ontwikkeld, een zeer stevige glaswolplaat voor metalen gevels met extra hoge isolatiewaarde. Met Cladipan 31 Ultra is het mogelijk om een Rc-waarde van meer dan 4,7 m².K/W te behalen.

CLADIPAN 31

Brandveilige, thermische en akoestische isolatie van metalen gevels. Speciaal voor de nieuwe isolatie-eisen is Isover Cladipan 31 ontwikkeld, een zeer stevige glaswolplaat voor metalen gevels met extra hoge isolatiewaarde. Met Cladipan 31 is het mogelijk om een Rc-waarde van meer dan 4,7 m².K/W te behalen.

CLADIPAN 32

Speciaal voor de hogere isolatie eisen is Isover Cladipan 32 ontwikkeld, een zeer stevige glaswolplaat voor metalen gevels met extra hoge isolatiewaarde. Met Cladipan 32 is het mogelijk om met de meest voorkomende standaard binnendozen een Rc-waarde van meer dan 3,5 m².K/W te behalen.

ULTIMATE CLADISOL

ULTIMATE Cladisol is bestemd voor het brandveilig isoleren van metalen gevels met behulp van binnendozen. Isover ULTIMATE is een materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen, waardoor het over uitstekende brandwerende eigenschappen beschikt.

CLADISOL

Speciaal voor binnendoos systemen is Isover Cladisol ontwikkeld, waardoor metalen gevels met hoge isolatiewaarde gerealiseerd kunnen worden. Met Cladisol wordt met name het koudebrug effect ter plaatse van de binnendoosflens aanzienlijk verminderd, zodat het mogelijk is om een Rc-waarde van 2,5 tot 3,5 m².K/W te behalen.

ULTIMATE CLADIPAN 31

ULTIMATE Cladipan 31 is bestemd voor het brandveilig isoleren van metalen gevels met behulp van binnendozen met een Rc-eis > 4,7 m².K/W. Isover ULTIMATE is een materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen, waardoor het over uitstekende brandwerende eigenschappen beschikt.

CLADISOL PLUS

Gevelisolatiesysteem bestaande uit een stevige, vormvaste glaswolplaat met hoge isolatiewaarde en een gepatenteerde Cladisol Plus clip. Met het Cladisol Plus systeem is het mogelijk om een Rc-waarde van meer dan 4,7 m².K/W te behalen, zowel in nieuwbouw als renovatie.

Houtskeletbouw

Prefab houtskeletbouw huis
ISOVER heeft een uitgebreid assortiment voor het isoleren van houtskeletbouw daken en gevels. De glaswol van ISOVER is door het lichte gewicht en de sterk gecomprimeerde aanlevering ideaal voor verwerking in houtskeletbouwconstructies. Isolatieproducten van ISOVER hebben uitstekende thermische en akoestische eigenschappen. Daarnaast draagt ISOVER isolatie bij aan een goede brandwerendheid (brandklasse A) en is het gemakkelijk te verwerken. Voor slanke houtskeletbouwgevels met een hoge Rc-waarde is het isolatiesysteem RKL-31 Façade ontwikkeld. Door de isolatielaag die voor de houten stijlen langs loopt, onderbreekt dit systeem nadelige koudebruggen.

Gerelateerde oplossingen

RKL Facade metselwerk schema
Het isolatiesysteem ISOVER RKL-31 Façade is speciaal ontwikkeld voor slanke houtskeletbouwgevels met hoge isolatiewaarde. Door de isolatielaag die vóór de houten stijlen langs loopt, onderbreekt dit systeem nadelige koudebruggen. Met een totale isolatiedikte van 190 mm kan een Rc van 4,5 m².K/W worden behaald.
RKL houten gevel schema
Het isolatiesysteem ISOVER RKL-31 Façade is speciaal ontwikkeld voor slanke houtskeletbouwgevels met hoge isolatiewaarde. Door de isolatielaag die vóór de houten stijlen langs loopt, onderbreekt dit systeem nadelige koudebruggen. Met een totale isolatiedikte van 214 mm kan een Rc van 4,5 m².K/W worden behaald.
Prefab daksegment schema
Met ISOVER Systemroll kunnen prefab daken thermisch, akoestisch en brandveilig worden geïsoleerd. ISOVER heeft een uitgebreid assortiment om aan de hoge isolatie-eisen van het Bouwbesluit te voldoen. Met Systemroll 1000 vab 245 mm kan met één isolatielaag worden geïsoleerd. De glaswoldekens zijn eenvoudig te verwerken en nemen door de gecomprimeerde vorm weinig ruimte in tijdens transport en opslag.
Gerelateerde producten: 

SYSTEMROLL 700

ISOVER Systemroll 700 heeft een hoge isolatiewaarde en is door de PLUS-kwaliteit jeuk- en stofvrij te verwerken. De isolatiedeken is geschikt voor akoestische, thermische en brandveilige isolatie.

FACADE TAPE

ISOVER Façade tape is een enkelzijdige tape met zeer grote kleefkracht voor het afplakken van naden bij de ISOVER RKL-31 FAÇADE. Deze tape vervangt de ISOVER Vario KB3 tape.

Voorzetwand

Voorzetwand isoleren ISOVER
In 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Een flinke klus die we samen gaan klaren. Om warmteverlies via (schuine) daken, vloeren en wanden te voorkomen, hebben we voor iedere isolatieklus de juiste producten. Dus kom maar op, tochtige zolders, hoge stookkosten en koude garages. Wij zijn er klaar voor! Klik hier voor de uitdaging van 2050.

Het isoleren van een ongeïsoleerde gevel bespaart veel energie. Dit kan oplopen tot 480 m3 gas per jaar. Isolatieproducten van ISOVER hebben uitstekende isolatiewaarden. Daarnaast heeft ISOVER glaswol goede akoestische eigenschappen voor zowel geluidsisolatie als geluidsabsorptie. Verwerkt in een constructie draagt ISOVER isolatie bij aan een goede brandwerendheid. Voor voorzetwanden biedt ISOVER diverse isolatie-oplossingen, zoals isolatie voor in een houten of metalen raamwerk, isolatieplaten met een daarop verlijmde gipskartonplaat of een extra dunne isolatieplaat met vacuüm isolatiekern voor plekken waar zeer weinig ruimte beschikbaar is.

Gerelateerde oplossingen

voorzetwand schema
Na-isolatie aan de binnenzijde van een ongeïsoleerde gevel is mogelijk door het plaatsen van een voorzetwand. De glaswolproducten van ISOVER hebben uitstekende thermische, akoestische en brandveilige eigenschappen. De glaswol rollen en platen hebben een optimale breedtemaat van 600 mm en zijn eenvoudig te verwerken. Met de speciale klimaatfolie kan de constructie worden beschermd tegen vochtproblemen.
Calibel schema
ISOVER Calibel SK is een kant-en-klare voorzetwand die met een gips- of cementgebonden lijm tegen een muur wordt bevestigd. De voorzetwand bestaat uit een harde glaswolplaat, verlijmd op een 10 mm dikke gipskartonplaat en wordt gebruikt als thermische en akoestische isolatie.
Gerelateerde producten: 

SONEPANEL

ISOVER Sonepanel is een glaswolplaat die wordt gebruikt voor het thermisch, akoestisch en brandveilig isoleren van scheidingswanden en voorzetwanden.

CALIBEL SK

ISOVER Calibel SK is een harde glaswolplaat, verlijmd op een 10 mm dikke gipskartonplaat. De plaat is geschikt voor het thermisch en akoestisch isoleren van inpandige scheidingsconstructies. t thermisch en akoestisch isoleren van inpandige scheidingsconstructies.

Schuin dak

Schuin dak isoleren ISOVER

In 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Een flinke klus die we samen gaan klaren. Om warmteverlies via (schuine) daken, vloeren en wanden te voorkomen, hebben we voor iedere isolatieklus de juiste producten. Dus kom maar op, tochtige zolders, hoge stookkosten en koude garages. Wij zijn er klaar voor! Klik hier voor de uitdaging van 2050.

Een goed geïsoleerd dak bespaart veel energie. Voor renovatietoepassingen biedt ISOVER diverse energie-efficiënte isolatie-oplossingen. Zowel isolatieproducten met een dampremmende laag of aparte vochtregulerende klimaatfolie als compleet afgewerkte alles-in-één systemen.


Voor nieuwbouwtoepassingen kunnen uitstekende isolatiewaarden behaald met diverse types Systemroll.

Isolatieproducten van ISOVER hebben uitstekende thermische en akoestische eigenschappen. Daarnaast draagt ISOVER isolatie bij aan een goede brandwerendheid en is het gemakkelijk te verwerken.

 

Gerelateerde oplossingen

Comfortpanel en Vario
Hellende daken kunnen aan de binnenzijde worden geïsoleerd met glaswolisolatie en Vario KM Duplex UV klimaatfolie. De vochtregulerende klimaatfolie beschermt houten daken tegen vochtproblemen. Zelfs daken met een dampdichte buitenzijde, bijvoorbeeld een bitumineuze dakbedekking, kunnen veilig aan de onderzijde worden geïsoleerd.
Sonestrong Pro
Met dit alles-in-één isolatiesysteem zijn hellende daken direct geïsoleerd én afgewerkt! Op de isolatie is namelijk een decoratieve, stootvaste bekleding aangebracht. Apart afwerken en schilderen is niet meer nodig. Het isolatiesysteem is eenvoudig en snel aan te brengen. Voor projecten is Sonestrong Project ontwikkeld, waarbij de platen en profielen op maat worden geleverd.
Prefab daksegment schema
Met ISOVER Systemroll kunnen prefab daken thermisch, akoestisch en brandveilig worden geïsoleerd. ISOVER heeft een uitgebreid assortiment om aan de hoge isolatie-eisen van het Bouwbesluit te voldoen. Met Systemroll 1000 vab 245 mm kan met één isolatielaag worden geïsoleerd. De glaswoldekens zijn eenvoudig te verwerken en nemen door de gecomprimeerde vorm weinig ruimte in tijdens transport en opslag.
Gerelateerde producten: 

SYSTEMROLL 700

ISOVER Systemroll 700 heeft een hoge isolatiewaarde en is door de PLUS-kwaliteit jeuk- en stofvrij te verwerken. De isolatiedeken is geschikt voor akoestische, thermische en brandveilige isolatie.

AMARILLO

ISOVER Amarillo is een compleet isolatiesysteem dat zich kenmerkt door een strakke, hoogwaardige en stootvaste afwerking zonder tussenprofielen.

SONESTRONG PRO

ISOVER Sonestrong Pro is een compleet en innovatief zolderisolatiesysteem. Het systeem wordt geleverd inclusief bevestigingsmiddelen en is geschikt voor het na-isoleren van hellende daken in de woningbouw.

Plat dak

Plat dak isoleren ISOVER
In 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Een flinke klus die we samen gaan klaren. Om warmteverlies via (schuine) daken, vloeren en wanden te voorkomen, hebben we voor iedere isolatieklus de juiste producten. Dus kom maar op, tochtige zolders, hoge stookkosten en koude garages. Wij zijn er klaar voor! Klik hier voor de uitdaging van 2050.

Een plat dak is altijd dampdicht en daardoor lastig om aan de onderzijde te isoleren. Dit zal vaak leiden tot vochtproblemen. Bij platte daken is het daarom aan te raden om aan de bovenzijde te isoleren. Soms is dit echter niet mogelijk. Hiervoor biedt ISOVER een speciale isolatie-oplossing. Het dak wordt aan de onderzijde geïsoleerd met ISOVER glaswolisolatie en vervolgens nauwkeurig afgewerkt met de ISOVER Vario KM Duplex UV klimaatfolie. De unieke, vochtregulerende werking van deze klimaatfolie beschermt het dak tegen vochtproblemen. Dit is niet mogelijk met gewone dampremmende folies.

Gerelateerde oplossingen

Gerelateerde producten: 

Gevel

gevel isoleren ISOVER
In 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Een flinke klus die we samen gaan klaren. Om warmteverlies via (schuine) daken, vloeren en wanden te voorkomen, hebben we voor iedere isolatieklus de juiste producten. Dus kom maar op, tochtige zolders, hoge stookkosten en koude garages. Wij zijn er klaar voor! Klik hier voor de uitdaging van 2050.

Om te voldoen aan de strenge isolatie-eisen uit het Bouwbesluit voor nieuwbouwgevels biedt ISOVER diverse isolatie-oplossingen. Afhankelijk van de isolatie-eis en de beschikbare spouwruimte heeft ISOVER diverse producten voor spouwmuurisolatie. Voor vliesgevels is een speciale, weerbestendige glaswolplaat beschikbaar. Voor zowel spouwmuren als vliesgevels geldt dat de flexibiliteit van glaswol voor een zorgvuldige aansluiting op het binnenblad en de constructiedelen zorgt, zodat thermische lekken en ongewenste luchtstromen worden voorkomen. Ongeïsoleerde spouwmuren kunnen worden na-geïsoleerd met inblaaswol. 

Gerelateerde oplossingen

voorzetwand schema
Na-isolatie aan de binnenzijde van een ongeïsoleerde gevel is mogelijk door het plaatsen van een voorzetwand. De glaswolproducten van ISOVER hebben uitstekende thermische, akoestische en brandveilige eigenschappen. De glaswol rollen en platen hebben een optimale breedtemaat van 600 mm en zijn eenvoudig te verwerken. Met de speciale klimaatfolie kan de constructie worden beschermd tegen vochtproblemen.
RKL Facade metselwerk schema
Het isolatiesysteem ISOVER RKL-31 Façade is speciaal ontwikkeld voor slanke houtskeletbouwgevels met hoge isolatiewaarde. Door de isolatielaag die vóór de houten stijlen langs loopt, onderbreekt dit systeem nadelige koudebruggen. Met een totale isolatiedikte van 190 mm kan een Rc van 4,5 m².K/W worden behaald.
RKL houten gevel schema
Het isolatiesysteem ISOVER RKL-31 Façade is speciaal ontwikkeld voor slanke houtskeletbouwgevels met hoge isolatiewaarde. Door de isolatielaag die vóór de houten stijlen langs loopt, onderbreekt dit systeem nadelige koudebruggen. Met een totale isolatiedikte van 214 mm kan een Rc van 4,5 m².K/W worden behaald.
Calibel schema
ISOVER Calibel SK is een kant-en-klare voorzetwand die met een gips- of cementgebonden lijm tegen een muur wordt bevestigd. De voorzetwand bestaat uit een harde glaswolplaat, verlijmd op een 10 mm dikke gipskartonplaat en wordt gebruikt als thermische en akoestische isolatie.
Gerelateerde producten: 

MUPAN FACADE

ISOVER Mupan Façade is aan de voorzijde bekleed met zwart glasvlies en aan de achterzijde met geel glasvlies. Het zwarte glasvlies maakt dat de plaat niet zichtbaar is achter open voegen.

MUPAN PLUS

ISOVER Mupan Plus is een stevige, vormvaste glaswol isolatieplaat bestemd voor het thermisch isoleren van spouwmuren, waar een goede isolatiewaarde is vereist.

MULTIMAX 30 ULTRA

ISOVER Multimax 30 Ultra is een stevige, vormvaste glaswol isolatieplaat bestemd voor thermische isolatie van spouwmuren waar een uitstekende isolatiewaarde vereist is, maar weinig spouwruimte aanwezig is.

CALIBEL SK

ISOVER Calibel SK is een harde glaswolplaat, verlijmd op een 10 mm dikke gipskartonplaat. De plaat is geschikt voor het thermisch en akoestisch isoleren van inpandige scheidingsconstructies. t thermisch en akoestisch isoleren van inpandige scheidingsconstructies.

SYSTEMROLL 700

ISOVER Systemroll 700 heeft een hoge isolatiewaarde en is door de PLUS-kwaliteit jeuk- en stofvrij te verwerken. De isolatiedeken is geschikt voor akoestische, thermische en brandveilige isolatie.

INSULSAFE PLUS

Ca 20% van de warmte in een woning gaat verloren door de gevel. Door ongeïsoleerde gevels na te isoleren met Isover Insulsafe Plus wordt het warmteverlies door de gevel tegengegaan en energie bespaard.

SONEPANEL

ISOVER Sonepanel is een glaswolplaat die wordt gebruikt voor het thermisch, akoestisch en brandveilig isoleren van scheidingswanden en voorzetwanden.

FACADE TAPE

ISOVER Façade tape is een enkelzijdige tape met zeer grote kleefkracht voor het afplakken van naden bij de ISOVER RKL-31 FAÇADE. Deze tape vervangt de ISOVER Vario KB3 tape.

Vloer

Vloer isoleren ISOVER
In 2050 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Een flinke klus die we samen gaan klaren. Om warmteverlies via (schuine) daken, vloeren en wanden te voorkomen, hebben we voor iedere isolatieklus de juiste producten. Dus kom maar op, tochtige zolders, hoge stookkosten en koude garages. Wij zijn er klaar voor! Klik hier voor de uitdaging van 2050.

Zowel voor geluidsisolatie als thermische isolatie van vloeren heeft ISOVER diverse isolatie-oplossingen. Een geïsoleerde begane grondvloer bespaart veel energie én heeft een positief effect op het comfort in huis. De vloer voelt niet meer koud aan, het is gelijkmatiger warm in huis en er is minder tocht. Daarnaast biedt ISOVER oplossingen voor contactgeluidsisolatie van vloeren, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Door toepassing van deze drukvaste isolatieplaat in een zwevend opgelegde dekvloer kan een zeer goede contactgeluidsisolatie worden behaald.

Gerelateerde oplossingen

Houten vloer schema
Een houten vloer kan met ISOVER Comfortpanel aan de onderzijde worden geïsoleerd. De isolatieplaten kunnen bijvoorbeeld rusten op draadnagels die in de zijkanten van de balken zijn geslagen. ISOVER Comfortpanel is damp-open en niet gevoelig voor vocht.
Betonnen vloer
Een betonnen vloer kan met ISOVER Comfortpanel aan de onderzijde worden geïsoleerd. De isolatieplaten worden met plakpennen tegen de onderzijde van de vloer aangebracht ISOVER Comfortpanel is damp-open en niet gevoelig voor vocht.
Zwevende dekvloer schema
ISOVER Sonefloor is een zeer drukvaste glaswolplaat ter verbetering van de contactgeluidsisolatie door middel van een zwevende dekvloer, zowel in nieuwbouw als renovatie. Door de lage dynamische stijfheid in combinatie met de hoge drukvastheid en vormvastheid is zeer goede contactgeluidsisolatie te bereiken. Met Sonefloor kan men voldoen aan de contactgeluidseisen van het Bouwbesluit en de comfortklasse volgens NEN 1070.
Gerelateerde producten: 

Scheidingswand

Scheidingswand plaatsen ISOVER
Het isoleren van een scheidingswand zorgt voor een goede geluidsisolatie. Door de absorberende structuur heeft ISOVER glaswol zeer goede akoestische eigenschappen. De densiteit van isolatie maakt niet uit, ISOVER glaswol isoleert geluid even goed als zwaardere steenwol. Lichte scheidingswanden functioneren namelijk volgens het massa-veer-massa principe. Om een goede geluidsisolatie te bereiken mag de isolatie in de spouw (veer) niet te stijf zijn om zo min mogelijk geluidstrillingen door te geven van de ene naar de andere gipskartonplaat (massa). Daarnaast draagt ISOVER isolatie bij aan een goede brandwerendheid en is het gemakkelijk te verwerken.

Gerelateerde oplossingen

Technostar schema
Met ISOVER Technostar kunnen lichte scheidingswanden, voorzetwanden en gevels worden geconstrueerd met een zeer hoge geluidsisolatie, uitstekende thermische isolatie en een optimale brandveiligheid. Dit isolatiesysteem is zeer geschikt voor bioscoopcomplexen, schouwburgen, multifunctionele centra, discotheken, feestzalen en industriële gebouwen met een (zeer) hoge geluidsproductie.
Gerelateerde producten: 

SONEPANEL

ISOVER Sonepanel is een glaswolplaat die wordt gebruikt voor het thermisch, akoestisch en brandveilig isoleren van scheidingswanden en voorzetwanden.

Plafond

Plafond isoleren ISOVER
Het isoleren van een plafond zorgt voor een goede geluidsisolatie. Door de absorberende structuur heeft ISOVER glaswol zeer goede akoestische eigenschappen. De densiteit van isolatie maakt niet uit, ISOVER glaswol isoleert geluid even goed als zwaardere steenwol. Het plafond functioneert namelijk volgens het massa-veer-massa principe. Om een goede geluidsisolatie te bereiken mag de isolatie in de spouw (veer) niet te stijf zijn om zo min mogelijk geluidstrillingen door te geven van de houten vloer naar de gipskartonplaat (massa). Daarnaast draagt ISOVER isolatie bij aan een goede brandwerendheid en is het gemakkelijk te verwerken.

Gerelateerde oplossingen

Plafond oplossing
Een plafond kan akoestisch en brandveilig worden geïsoleerd met ISOVER Comfortpanel. De massa-veer-massa constructie zorgt voor een goede geluidsisolatie. Voor een optimale geluidsisolatie wordt de onderzijde met een extra Gyproc gipskartonplaat afgewerkt en de ruimte tussen het plafond volledig gevuld met ISOVER Comfortpanel.
Gerelateerde producten: