Slim naar energielabel B ... of beter!Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Spouwmuurisolatie  
Dakisolatie
Totaal  

Selecteer woningtypeSelecteer type dakisolatie

Uitgangspunt

HR Combiketel

 

Aantal m²

U kunt het aantal vierkante meters aanpassen aan de te isoleren woning.

Investering

Deze kosten zjin richtprijzen.

Besparing/jaar

Uitgaande van een gemiddeld energieverbruik en een gasprijs van € 0,63 per m³.

Tijdsduur maatregel

Dakisolatie met Sonestrong Pro (Rc 3,5)

Gevelisolatie met Insulsafe Plus (Rc 1,5)

Totaal
De uitkomst van de EI binnen deze tool is gebaseerd op een dakoppervlak van minimaal m² en een geveloppervlak van minimaal m².
Energielabel B
Energie-index (EI)

  Voor meer informatie:TIP
Kom in aanmerking
voor maximaal € -
aan subsidie. Zie de
STEP-regeling.


Bijdrage aan een duurzamere woningvoorraad
Door het uitvoeren van bovenstaande energiebesparende maatregelen is het jaarlijkse gasverbruik van de woning lager. Dit staat gelijk aan een CO2-besparing van kg per jaar.


Extra renovatiemogelijkheden
Wilt u de woning verder verbeteren? Dan biedt Alliantie+ met het pakket Conserveren Plus extra energiebesparende en estetische renovatiemaatregelen voor de gevel en het dak. Bijvoorbeeld:

  • vervanging beglazing door HR++ beglazing
  • nalopen en herstellen van gevel en dak
  • schilderwerk van de gehele woning aan de buitenzijde
  • overige, benodigde herstelwerkzaamheden

Dakisolatie

Amarillo

Met Amarillo is een bergzolder eenvoudig om te bouwen naar een comfortabele woonzolder. Dit alles-in-één zolderisolatiesysteem kenmerkt zich door een strakke afwerking zónder tussenprofielen. Amarillo zorgt voor een goede warmte- en geluidsisolatie; zo is het niet alleen aangenamer, maar ook stiller op zolder. Het systeem heeft een hoge isolatiewaarde (Rc ≥ 3,5) en levert de bewoner een flinke energiebesparing op. Het resultaat: een mooie, strakke zolder die de bewoner als slaapkamer, hobby- of studeerkamer kan gaan gebruiken. Én met Amarillo kan een grote stap worden gemaakt om woningen effectief na te isoleren naar minimaal energielabel B.

Compleet zolderisolatiesysteem

Het Amarillo-systeem bestaat uit metalen profielen, glaswol isolatieplaten en witte, stootvaste, houten panelen. Amarillo wordt als compleet pakket op een pallet geleverd.

Door de tand-groef verbinding sluiten de platen vrijwel naadloos op elkaar aan, wat een zeer strak resultaat oplevert. De zolder is direct afgewerkt, dus apart afwerken en schilderen is niet nodig. Hierdoor ervaren bewoners minimale overlast tijdens het aanbrengen!

Compleet zolderisolatiesysteem

Het Amarillo-systeem heeft vele verwerkingsvoordelen. Het is compact verpakt en daardoor eenvoudig naar zolders te brengen. Door het handige schuifsysteem is het snel aan te brengen. De witte panelen hebben een geïntegreerde dampremmende laag, waardoor er geen aparte folie nodig is. Met Amarillo levert u dus snel en eenvoudig een fraai afgewerkte zolder op die veel nieuwe mogelijkheden biedt.

Bekijk ook de handige instructievideo hiernaast.

Dakisolatie

Sonestrong pro

Ca. 30% van de warmte in een woning gaat verloren door het dak. Isolatie van hellende daken is daarom een uitstekend startpunt voor het verbeteren van het energielabel (of Energie-Index). Met Sonestrong Pro, het alles-in-één isolatiesysteem, zijn hellende daken direct geïsoleerd én afgewerkt! Op de isolatie is namelijk een witte, stootvaste bekleding aangebracht. Door de eenvoudige verwerking met de bijgeleverde profielen is dit systeem veelal binnen één dag aan te brengen. Zo veroorzaken de werkzaamheden zo min mogelijk overlast voor bewoners.

Spouwmuurisolatie

Insulsafe plus

Ca. 20% van de warmte in een woning gaat verloren door de gevel. Het na-isoleren van niet-geïsoleerde spouwmuren met de inblaaswol Insulsafe Plus levert al snel een flinke energiebesparing op. Bovendien voelt het huis zonder koude muren comfortabeler aan en vermindert een geïsoleerde gevel geluidshinder. Een bewoner profiteert hier dus direct van. De waterafstotende glaswolvlokken worden binnen 1 dagdeel via de metselvoegen in de buitengevel aangebracht. De bewoners hebben hier dus geen overlast van en het uiterlijk van de woning verandert niet.

Snel, effectief en veilig

Insulsafe Plus bestaat uit glaswolvlokken die speciaal zijn ontwikkeld om bestaande, niet-geïsoleerde spouwmuren snel en veilig na te isoleren.

Insulsafe Plus is blijvend waterafstotend en zakt niet in. Het product is gecertificeerd door SKG-IKOB, certificaatnummer IKB2463. Dit attest verklaart dat Insulsafe Plus aan de relevante technische eisen voldoet, zoals de isolatiewaarde, brandveiligheid en de prestaties wanneer aangebracht in de spouwmuur.

Gecertificeerde verwerkers

Insulsafe Plus wordt door bedrijven aangebracht die gecertificeerd zijn met een procescertificaat. Alvorens tot na-isoleren over te gaan, zal de verwerker tijdens de opname de gevel in- en uitwendig aan een kritisch onderzoek onderwerpen (o.a. met behulp van een endoscoop). Eventuele vervuilingen van de spouw zullen eerst worden verwijderd, zodat de isolatie optimaal tot zijn recht komt.

De glaswolvlokken worden vervolgens via kleine vulgaten in de metselvoegen van de buitenmuur de lege spouw in geblazen volgens een bepaald boorpatroon, zodat de gehele gevel goed geïsoleerd is.

Conserveren Plus

Alliantie+

De BouwhulpGroep ontwikkelde met Isover en enkele andere producenten de formule 'Conserveren Plus' onder het merk Alliantie+. Met deze oplossing worden de gevel en het dak weer in orde gebracht voor een exploitatieperiode van vijftien jaar. De schil wordt gereinigd, spouwmuur en dak geïsoleerd, glas vervangen door isolatieglas en kozijnen gerepareerd en geschilderd. Ook opties zoals grotere dakramen en het vervangen van draaiende delen zijn mogelijk. Kortom, een nieuwe uitstraling met meer comfort voor een betaalbare prijs. En al mogelijk vanaf 1 woning!

Lokale renovatiepartners

Net als alle formules van Alliantie+ zullen ook de maatregelen van Conserveren Plus worden uitgevoerd door lokale renovatiepartners. De juiste partner zal samen met u worden bepaald. Hierdoor hoeft u zelf niet op zoek naar een betrouwbare uitvoerder, maar regelt Alliantie+ dit voor u. Nadat zij het ontwerp door welstand hebben laten toetsten, kan de uitvoering binnen 8 weken worden gestart. De uitvoering duurt in totaal drie dagen met minimale overlast voor de bewoners, omdat de meeste werkzaamheden vanaf de buitenzijde plaatsvinden.

referentie 1

Wij werken al jaren met de isolatieoplossingen van Isover en hebben al honderden daken van binnenuit geïsoleerd met een Isover isolatiesysteem. De systemen kenmerken zich door een snelle en effectieve manier om zolders te isoleren, of door de hoogwaardige esthetische afwerking die geschikt is voor het creëren van woonzolders met een hoge comforteis. En de bewoners merken altijd direct het verschil in comfort.

Danny van Heugten
Projectleider Bouwbedrijf Bolten

referentie 1

Met de formule Conserveren Plus kan ik als architecte zowel de uitstraling als het comfort van de woning verbeteren voor een betaalbare prijs. Het palet aan mogelijkheden geeft mij de vrijheid om een juiste vertaling van de wensen van de bewoner te maken en tegelijkertijd de uitstraling verbeteren.

Dagmar Ebbeling
Architect bij BouwhulpGroep

referentie 1

In de winter kon het best koud en onbehaaglijk zijn. Ons huis is nu veel sneller op de gewenste temperatuur en koelt veel minder snel af. Van de werkzaamheden hebben we geen overlast gehad en onze buitenmuur ziet er nog steeds als vanouds uit.

Bewoonster tussenwoning

 
 

Maak nu een afspraak met één van onze adviseurs
Contact All-in-one